EXCURSIONISTES!!!

Cap de setmana 26-27 de juny!!! Travessa Núria-Thués per les gorges del Carançà!

Ruta

• Dissabte 26:
Sortim des de Barcelona en tren per arribar a Ribes de Freser on agafarem el cremallera que ens durà fins a Núria. Des de Núria pugem fins a coll del Nou Creus (un cert desnivell).
Per baixar cap al refugi del Ras de Carançà, primer hem de planejar pel vessant francès de la carena, fins que veiem l'estany Blau, situat al peu del pic de l'Infern, cap al qual descendirem. A partir d'aquí, el descens es duu a terme pel circ glacial de Carançà a través dels fantàstics llacs que el camí va vorejant, l'Estany Negre i l'Estany de Carançà. Seguim baixant pel mig de la vall, travessant el riu nombroses vegades i transcorrent per paratges de vegetació cada vegada més abundosa, fins arribar finalment al refugi del Ras de Carançà.
Dormirem prop del refugi en tendes.

• Diumenge 27
Ens espera un camí que tan sols és de baixada per les gorges de Carançà, travessant unes espectaculars passarel•les i ponts penjats (compte els que tinguin vertigen!!) fins al poble de Thués, on pujarem al pintoresc tren de muntanya francès -tren groc- fins a Font Romeu, on agafarem un bus fins a La Tour de Carol on agafarem un tren per tornar fins a Barcelona.

Horaris i Transport

• Dissabte 26
Sortida de Barcelona des de l’estació Sant Andreu Arenal a les 7:14h i arribada a Ribes de Freser a les 9:13h
A Ribes de Freser agafem el cremallera per arribar a Núria i començar a caminar cap a les 10h.

Previsió d’arribar al refugi cap a les 17:30h

• Diumenge 27
Comencem a caminar a les 9h per poder gaudir de les espectaculars Gorges del Carançà. Camí de 3-4h fins al poble de Thues on pugem al tren groc (http://www.trenscat.com/catnord/trengroc_ct.html) a les 14:08 i arribem al poble de Font Romeu a les 15:03 on tenim una estona per dinar i descansar.(Hi ha un forn solar... potser hi hauria la possibilitat de visitar-lo)
Des d’aquí agafem un bus a les 17:47 i que arriba a La Tour de Carol a les 18:35h on agafem el tren cap a Barcelona a les 18:42!! (Just just! Però esperem que tot quadri!!)
Arribada a Barcelona a les 21:43h

Material

Personal:
- Motxilla
- Botes
- Sac de dormir
- Màrfega
- Roba d’abric
- Paraneus (qui en tingui)

Comú:
- Tendes
- Fogonet
- Menjar
- Farmaciola

Nivell

Fàcil. El tros amb més desnivell és la pujada al Nou Creus.
El que sí cal tenir en compte és que la baixada per les Gorges té molts ponts penjants i el camí va pel mig de la roca. A aquell que tingui vertigen...segurament li serà difícil. Però no és en absolut un camí complicat ni perillós!
És una sortida per gaudir d’un paisatge i d’uns entorns fantàstics!!




Aquells que esteu interessats envieu un mail a mardalbet@gmail.com i entre els que siguem organitzem el tema tendes i menjar.

Per poder-nos organitzar, com a molt tard dijous vespre he de saber quants serem!
Ja veieu que és una excursió pensada sense cotxes!

El calendari del GEFF